Yhteystiedot

Heiskasten sukuseura ry.
Rajametsäntie 9 B
00620 Helsinki
0407748794

Heiskasten facebook-sivut

Seurallamme on facebook-sivut, linkki löytyy etusivulta tai osoitteesta: https://www.facebook.com/groups/460940197325919/

Tervetuloa

Sukuseuran yhteydenottolomake

Voit ottaa yhteyttä sukuseuraan Ota yhteyttä valikosta.

Uutiset

12.2.2023YLENNYKSIÄLue lisää »11.7.2019Sukuseuran hallituksen kokous 22.8.2019Lue lisää »20.1.2019Heiskasten sukuseuran varsinainen sukukokous 13.4.2019Lue lisää »

Heiskasten sukuseura ry

Heiskasten sukuseura kuuluu maamme vanhimpiin sukuseuroihin. Seuran perustamiskokous pidettiin Helsingissä 21.2.1960. Vuonna 2020 seura täytti 60-vuotta, mutta koronaepidemian vuoksi juhlia ei voitu tuolloin järjestää.

Seuran jäsenmäärä on nykyään noin 220 ruokakuntaa. Jäsenyys kattaa koko ruokakunnan sen koosta riippumatta. Näin ollen seuran toiminnassa on mukana noin tuhatkunta henkeä. Vuosikokouksessa kullakin jäsenmaksun maksaneella jäsenellä on äänioikeus.

Seuran jäsenistön muodostavat pääosin henkilöt, jotka polveutuvat Heiskasista isän tai äidin puolelta, samoin kuin jokainen joka on tai on ollut naimisissa mainittuun sukuun kuuluvan tai siitä polveutuvan henkilön kanssa. Sukuseuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä myös muu sellainen henkilö, joka on kiinnostunut sukuseuratoiminnasta.

Seuran tarkoituksena on pitää yhteyttä Heiskasten suvun jäsenten välillä ja tutustuttaa heidät toisiinsa kunnioittaakseen menneitten sukupolvien muistoa, hankkia ja tallentaa erilaisia tietoja, kirjallisia kuvauksia, muistoesineitä ja valokuvia Heiskasten sukuun liittyvissä asioissa, suorittaa tai suorituttaa sukututkimusta sekä järjestää sukujuhlia ja retkiä.

Sukututkimus on seuran keskeisiä toimintoja. Neljänkymmenen vuoden kokoomatyön tuloksena julkaistiin seuran toimittamana vuonna 1997 HEISKASET-sukukirja, joka sisältää tietoja, tarinoita ja valokuvia kaikkiaan noin 11.000 Heiskasten suvun ja sukuhaarojen jäsenistä. 2010-luvun lopulla seura teetti sukututkija Ari Kolehmaisella laajan DNA- ja arkistopohjaisen tutkimuksen Heiskasten varhaisvaiheista ja yli 60 eri sukuhaaran keskinäisistä suhteista. 

Monivuotisen työn tuloksena Kaija Heiskanen toimitti keväällä 2020 kyseisestä tutkimuksesta kansantajuisen kirjan "Sukunsa suopetäjä, tekijänsä tervaskanto."

Seura toimittaa HEISKASET-lehteä, joka jäsenmaksuun kuuluvana ilmestyy kaksi-kolme kertaa vuodessa. Seuralla on omat kotisivut ja oma Facebook-ryhmä, jossa on yli 200 jäsentä.

Heiskasten sukuseura r.y. on Sukuseurojen Keskusliitto ry:n ja Suomen sukututkimusseura ry:n jäsen.

Heiskasten sukuseura ry:n säännöt

Heiskasten sukuseuran vaikuttajia

Heiskasten tunnukset

Sukuseuran merkkipaaluja kautta aikain

Heiskasten sukuseuran lyhyt historia -- English summary -- Svensk Resumé