Yhteystiedot

Heiskasten sukuseura ry.
Rajametsäntie 9 B
00620 Helsinki
0407748794

Heiskasten facebook-sivut

Seurallamme on facebook-sivut, linkki löytyy etusivulta tai osoitteesta: https://www.facebook.com/groups/460940197325919/

Tervetuloa

Sukuseuran yhteydenottolomake

Voit ottaa yhteyttä sukuseuraan Ota yhteyttä valikosta.

Uutiset

12.2.2023YLENNYKSIÄLue lisää »11.7.2019Sukuseuran hallituksen kokous 22.8.2019Lue lisää »20.1.2019Heiskasten sukuseuran varsinainen sukukokous 13.4.2019Lue lisää »

Hallituksen tiedotteita

Tällä sivulla hallitus tiedottaa ajankohtaisista asioista

Heiskasten sukuseuran hallituksen uutisia
Sukuseuran hallitus kokoontuu poikkeuksellisessa tilanteessa Teams etäkokoukseen 2.4.2020. Esityslistalla on mm. seuran tulevat kirjajulkaisut, joita siis tälle keväälle olisi luvassa peräti kaksi kappaletta.
Kaija Heiskanen työstää Ari Kolehmaisen DNA-projektin pohjalta mielenkiintoista ja kansantajuista Heiskasten alkujuuria tutkailevaa kirjaa: Sukuunsa suopetäjä, tekijäänsä tervaskanto Heiskas-suvun varhaisvaiheista Savossa. Tutkimuksen tuloksena saatiin yhdistettyä lähes kaikki tunnetut Heiskasten sukuhaarat kolmeen esi-isään, joka on melkoinen saavutus!
Toinen tällä hetkellä taitossa oleva kirjamme on kokoamani: Heiskasten Sukuseuran historiikki 2010-20. Siinä käydään läpi seuramme viimeisen vuosikymmenen tekemiset juurta jaksain ja lisäksi erilaiset taulukot sekä luettelot on päivitetty. Sukunäköisyytensä vuoksi kirja tulee olemaan kymmenen vuotta sitten ilmestyneen seuran 50-vuotishistoriikin sisarteos.
Tiedotamme näiden teosten ilmestymisestä ja hankintamahdollisuuksista kevään kuluessa.


SUKUSEURAN HALLITUKSEN KUULUMISIA

 

Sukuseuran hallitus aloitti syysistuntokauden 22.8. luonani Kotkassa. Paikkana oli pihallani sijaitseva Ruotsinvallan aikaan rakennettu kaksikerroksinen luhtiaitta, jonka alakerta on muutettu juhla- ja kokoustiloiksi. Kokouksessa käytiin läpi tulevan Heiskaset lehden No:2/2019 toimitustilanne (lehti ilmestyy syyskuussa) ja muita juoksevia asioita.

 

Seuran talous vaikuttaisi olevan tasapainossa ja mm. myyntituottoja saatiin kevään sukukokouksessa mukavasti. Haasteelliseksi totesimme, että n. 40 jäseneltä on vielä tämän vuoden jäsenmaksu suorittamatta. Seuratoimintaa pyöritetään pääasiassa jäsenmaksuvaroilla ja noinkin suuren summan vajaus seuran kassassa on tuntuva. Mikäli et muista maksaneesi jäsenmaksua, niin huomioi, että sähköpostilla lähettämämme lasku voi jossain tapauksessa mennä suoraan roskapostiin ja jää näin huomioimatta. Näin kävi mm. itselleni keväällä.

 

Ari Kolehmainen jatkaa edelleen aineiston kasaamista Heiskasten DNA tutkimukseen liittyen. Kahdesta uudesta sukuhaarasta on saatu nyt näytteet ja toisesta niistä (Pyhäjärvi) löytyi mielenkiintoista taustatietoa. Teimme kokouksessa päätöksen DNA tutkimuksen julkaisumuodosta. Se tulee olemaan kirja ja sähköinen tuloste. Lisäksi tutkimuksesta tulee mahdollisesti lyhennelmä seuraavaan Heiskaset sukukirjan painokseen.

 

Pääaiheena kokouksessa oli ensi kesänä pidettävät seuramme 60-vuotisjuhlat. Aika ja paikkahan on jo päätetty: 4.-5.7.2020, Hotel & Spa Resort Järvisydän, Rantasalmi. Seuraavaksi alamme hiomaan tarkempaa ohjelmaa ja seuran 60-vuotishistoriikkia. Hyviä ideoita otetaan vastaan tällä keskustelupalstalla tai suoralla yhteydenotolla minuun tai muihin hallituksen jäseniin.

 

 

Hannu Heiskanen

Puheenjohtaja

Heiskasten sukuseura ry.

 

Tapani, Voitto, Kauko, Hannu, Perttu, Aino, Orvokki

Perttu, Aino, Orvokki, Tapani

Kauko Hotti taloudenhoitja

Tällä sivulla hallitus tiedottaa ajankohtaisista asioista